Pierzga pszczela – opakowanie 250 g

Stosowanie pierzgi pszczelej

Zaleca się spożywać 2-3 łyżeczki pierzgi pszczelej dziennie.

Właściwości pierzgi pszczelej

Pierzga jest naturalnie przetworzonym przez pszczoły pyłkiem kwiatowym, wzbogaconym o mleczko pszczele. Tak powstała pierzga jest odporna na szkodliwe oddziaływanie wirusów i grzybów. Posiada znacznie wyższą wartość odżywczą niż pyłek. Jest też bardzo łatwo przyswajalna przez organizm i ma bogaty skład chemiczny. W składzie pierzgi mamy: witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, P i PP oraz pierwiastki: potas, żelazo, selen, magnez, miedź, krzem, chlor, siarkę, mangan.

W sklepie internetowym BioIndygo.pl mogą Państwo znaleźć wiele interesujących produktów. Czy wiesz, że spirulina w proszku oczyszcza organizm ze szkodliwych produktów przemiany materii? Mąka jaglana to wyjątkowo lekkostrawny produkt bezpieczny nawet dla osób cierpiących na celiakię. Daktyle bez pestek to źródło cennych antyoksydantów, które hamują proces starzenia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s